Oplev Danmark

Den danske foreningstradition er rig og mangfoldig. KulturBazaren ideen opstod i forsøget på at formidle denne rige tradition til asylansøgere på en levende og inspirerende måde. Igennem deltagelse i KulturBazaren kunne asylanter give udtryk for deres kultur oginteresser, og samtidig lære den danske foreningstanke at kende. Ved at arbejde i forening med andre asylanter og ved at kunne snakke med de danske foreninger, var det muligt at formidle værdien af og principperne bag den danske foreningstradition.

 

Tur til Hjemsted Oldtidspark

 

Oplev en dansk musical

 

Oplev Danmark

 

Kulturformidling igennem oplevelser:

Kultur der kommer igennem oplevelser er nemmere at huske og relatere sig til. Derfor bliver der arrangeret ture og oplevelser hvor asylanter får mulighed for at opleve Danmark og det danske samfund. Ture til danske seværdigheder, naturlandskaber eller muligheden for at være sammen med borgere fra lokalsamfundet faciliteter en spændende og varieret kulturformidling. Da manglende sprog kundskaber kan vanskeliggør traditionel formidling i klasselokalet, er kulturoplevelser en relevant og effektiv måde at videregive dansk kultur på til asylanter.

Længere ned på siden kan du læse en lille beskrivelse og se billeder af de forskellige ture. God fornøjelse.

 

 

 

Oplev en KulturBazar

 

På baggrund af et vellykket samarbejde med Tønder Gymnasium, valgte gymnasiet at invitere asylklasserne til at se en musical. Stykket som var forberedt og spillet at gymnasiets elever var en god oplevelse for asylanterne. Invitationen var en god mulighed at opleve dansk kultur og at være sammen med danskere.

 

 

Mens Vi Venter

Tønder Kommunes Biblioteker

Richtsensgade 10

6270 Tønder

+ 45 74 92 98 21

ahjo7@toender.dk